SUKA kurus? Cuba diet plan bulan Ramadan ni.. kompem mantops dengan baju raya designer pilihan!

Hampir seminggu berpuasa, kadang-kadang blank nak makan ape mase puasa. Nak makan nasi, rasa cam kenyang sangat. Kadang tak lalu sangat pun. Dekat ofis, ada pakcik tu cakap, dia dah tak makan dah karbo2 ni sejak dia kena diabetes. Dia just makan protein, sayur-sayuran dan sesetengah buah-buahan yang tak brape juicy macam orange. Buat tembikai, apple ok katenye, jangan buah yang banyak gula. Sekarang tengok pakcik tu semakin kurus.. tak boleh jadi ni.. kenala gak cuba.

So masa sahur I tried making up my own diet recipe in hope to keep full yet slimming up all at the same time. So, what I did, I mixed 2 scoop of ESP, 1 scoop of Meal shake, 2 spoons of milo, and some oats -mixed them warm… and ate 3 piece of thamar, Alhamdulillah.. I felt full the entire day. This is more than enough to get me through the hot summer day.

I break my fast with mixture of water with 2 heaps full of performance drinks, a nice thirst quencher and rehydrating. After eating, I took couple of Omega guard and couple of alfalfa- all in hope for a flat tummy effect with lots of water (3 full glasses to be exact).
Nanti bolehla dengan yakin beli baju Jovian from online store. Hehehe.. sebelum ni takut-takut nak beli, takut size tak kena :P

Baju Raya Jovian (googled)


The other suggested diet plan untuk kurus bagi yang berpuasa;
Lepas buka puasa (makan janganla melampau, kurangkan karbohidrats, banyakkan lauk), makan 3 biji Lecithin/Omega + 3 biji Alfalfa. Minum air sekurang-kurangnya sebanyak 2 liter dari waktu berbuka sampai sebelum tido.

Lepas moreh makan 3biji Lecithin/Omega + 3 biji Alfalfa- Minum 500ml air.

Untuk sahur ambil 2 scoop Cinch, Minum 500 ml air,

Herblax- minggu pertama je ambik 3-4 biji hari-hari. Minggu seterusnya ambik 3-4 biji hanya 2 kali seminggu (sebab fungsi herb-lax untuk detox colon, tak elok ambilk hari-hari). Makan sebelum tido.

Buat light exercise sebelum tido selama 30 minit.

Berminat untuk mencuba?

Hubungi saya segera atau click BUY NOW untuk purchase set Mighty 3 Gems dan Set kurus Shaklee ;)

yeen@sukavitamin.com
+6012-2151970

Hubungi saya segera

Nama (required)

No Tel

Anda ada Whatssap?

YES NO 

Email add (required)

Subjek

Message anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge